Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Νυχτερινή Βόλτα στο Σέιχ Σου

Μία ωραία μέρα σήμερα, παρόλη τη μεγάλη θερμοκρασία, για βόλτα στο Σέιχ Σου. Στην επιστροφή, μάλιστα, πήραμε και μια γεύση από βραδινή, ορεινή ποδηλασία. Αν δεν έχεις καλά φώτα, μην το επιχειρήσεις!

Ξεκινήσαμε λίγο αργά σήμερα το απόγευμα από τη Γέφυρα της Περραιβού. Χρειάστηκαν οι προτροπές και η κινητικότητα της Πόλλυς για να μαζευτούμε, καθώς όλοι μας ήμασταν προβληματισμένοι για την πολλή ζέστη που επικρατούσε σήμερα. Παρόλα αυτά, καταφέραμε και μαζευτήκαμε κατά τις 18:00 οι εξής: η Πόλλυ, ο Σταμούλης και η Ελένη, η Ελισάβετ, ο Δημοσθένης (που είδε την τελευταία στιγμή την ανακοίνωση της βόλτας) και ο Χρήστος. Στην επιστροφή από το βουνό μας πρόλαβε και η "μαυρισμένη" Φωτεινή, η οποία τελικά δεν πείστηκε να παραβλέψει την υψηλή θερμοκρασία του απογεύματος! Μπορούμε, επομένως, να μιλάμε για μία βόλτα όπου η πλειοψηφία της παρέας ήταν γυναίκες, και άρα να πραγματοποιούνται σιγά σιγά τα σχέδια της Πόλλυς για "γυναικείες παρέες στο ποδήλατο".

Η βόλτα μας ήταν κλασσική, ξεκινώντας από την Περραιβού ως τις Βάρκες και το δρόμο του Πανοράματος. Από 'κει αναστρέψαμε πορεία και μπήκαμε στο "Άγνωστο Σέιχ Σου", όπου μας έπιασε και το βράδυ. Αν και μερικοί είχαν φώτα μαζί τους, στην πραγματικότητα αυτά τα φωτάκια λειτουργούν μόνο ως φώτα θέσης και όχι για να δείχνουν το δρόμο. Έτσι, ένα μικρό μέρος της διαδρομής το βγάλαμε σχεδόν στα "τυφλά" και με μεγάλη προσοχή. Παρόλη τη μεγάλη ζέστη στην αρχή της ανηφόρας, μετά τα μισά έπεσε δροσιά που μας έκανε όλους να απολαύσουμε την εξόρμηση στο βουνό μας.

Δυστυχώς, είχαμε και ένα άσχημο συμβάν στην κάθοδο του "Αγνώστου Σέιχ Σου", όπου ένας φίλος από την παρέα έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του (πάτησε μεγάλη πέτρα που τον έκανε να χάσει το πίσω μέρος του ποδηλάτου) και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να το σώσει, τελικά έπεσε. Ευτυχώς, η ζημιά ήταν μικρή: μία μελανιά στο πόδι, μερικές γραντζουνιές σε χέρια και πόδια και σκισμένα ρούχα. Ισχυρίζεται δε ο ίδιος ότι άκουσε το κράνος να σέρνεται στο χώμα, κάτι που υποδηλώνει για άλλη μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η χρήση κράνους και εξοπλισμού ακόμα και στις απλές βόλτες στο βουνό.

Εμείς στέλνουμε τα περαστικά μας στον άτυχο φίλο και ελπίζουμε να τον δούμε και πάλι σύντομα μαζί μας στις επόμενες βόλτες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου